همانطور که در پاراگراف اول اشاره کردیم، پنل آکوستیک می تواند از انعکاس، پژواک و طنین صدا در محیط جلوگیری کند و کیفیت صدا را افزایش دهد. انواع پنل آکوستیک بر اساس خصوصیات جذب، پخش، عایق و دکوراتیو آنها تفاوت دارند. برخی از انواع پنل آکوستیک عبارتند از:
پنل های جاذب صدا: این نوع پنل ها با جذب امواج صوتی که به سطح آنها می رسد، باعث کاهش سطح صدا در محیط می شوند. پنل های جاذب صدا معمولا از مواد نرم و الاستیک تشکیل شده اند که دارای ضریب جذب بالایی هستند. پنل های جاذب صدا می توانند در شکل ها و رنگ های مختلف باشند و نقش دکوراتیو هم داشته باشند.
پنل های دیفیوزر: این نوع پنل ها با پخش کردن امواج صوتی که به سطح آنها می رسد، باعث توزیع یکنواخت صدا در فضا می شوند. پنل های دیفیوزر معمولا از مواد سخت و نامنظم تشکیل شده اند که دارای الگوهای هندسی متفاوت هستند. پنل های دیفیوزر می توانند در شکل ها و رنگ های مختلف باشند و نقش دکوراتیو هم داشته باشند.
پنل های بیس ترپ آکوستیک: نوعی پنل هستند که به جذب و کنترل فرکانس های پایین صدا (باس) که به سطح آنها می رسد، باعث کم شدن رزانش و طولانی شدگی صدا در فضا می شوند. پنل های بیس ترپ آکوستیک معمولا از مواد نرم و الاستیک تشکیل شده اند که دارای حجم و عمق بالایی هستند. پنل های بیس ترپ آکوستیک معمولا در گوشه های فضا قرار می گیرند، زیرا این نقاط محل تجمع فرکانس های پایین هستند. پنل های بیس ترپ آکوستیک با ساختار و برش ویژه ای که دارند مناسب ترین پنل ها برای نصب در کنج هستند. پنل های بیس ترپ آکوستیک با طرح ها و رنگ های مختلف تولید می شوند و نقش دکوراتیو هم داشته باشند.