آشنایی با سیستم اتوترکینگ
مرداد 24, 1401آشنایی با بلندگو لاین اری
شهریور 4, 1401در این مقاله میخواهیم به آشنایی و بررسی انواع درب آکوستیک، درب نیمه آکوستیک، درب عایق صدا و موارد مربوط به آن بپردازیم که در انواع سالن همایش، آمفی تئاتر، سینما، کنفرانس و… استفاده میشود.
تأمین و تجهیز درب نیمه آکوستیک
شرکت پژواک تابان افق مامور در تامین و نصب دربهای آکوستیک و درب نیمه آکوستیک با بهترین کیفیت ممکن و مقرون به صرفهترین هزینه ها می باشد. طراحی و تولید این نوع دربها توسط تیم تخصصی پژواک تابان افق با ضمانت خاص کیفی انجام می شود. لذا در صورتی که سوال یا درخواستی در مورد درب های آکوستیک، نیمه آکوستیک دارید می توانید با ما تماس بگیرید.
فهرست مطالب
در طراحی، ساخت و تجهیز سالن همایش، آمفی تئاتر، سینما و کنفرانس عدم تبادل صدا بین محیط داخل و خارج سالن از اهمیت بالایی برخوردار است. از این جهت که صدای مراسمهای مختلفی که در این سالنها برگزار میشود نباید مزاحم سایر بخش های آن ساختمان شود و یا حتی در جلسات کاری در تصمیم گیری های مهم نه صدایی از سالن بیرون رود و نه صدای محیط خارجی مزاحم افراد داخل سالن شود.
میزان نشت صدا در درب نیمه آکوستیک
در مبحث گستردهی علم آکوستیک، جهت جلوگیری از نشت صدا از طرح ها و تکنیک های مختلف معماری و متریال های متنوع استفاده می کنیم. یکی از موارد بسیار مهم در انواع سالن ها نشت صدا از درب های سالن است که باید توجه ویژه ای به آن داشت. درب ها به عنوان محل ورود و خروج از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند و نوع آنها نیز می تواند در ایزولاسیون سالن ها بسیار مهم تلقی شود.
سالن های مختلفی از جمله همایش، آمفی تئاتر، سینما، کنفرانس، اتاق فرمان و استودیو ها نیازمند توجه ویژه در این بخش هستند. ساختار درب های آکوستیک بر اساس نیاز سالن ها تعریف و طراحی می شود، به عنوان مثال میتوانند عایق صوت، جاذب صوت و یا علاوه بر این ویژگی ها می توانند به عنوان دیفیوزر عمل کنند و باعث برگشت یا تغییر مسیر امواج پس از برخورد با سطح شود.
موارد مهم در ساخت درب نیمه آکوستیک
- انتخاب متریال و عایق مناسب : پشم سنگ، فوم پلی یورتان، فوم الاستومری، پلی استایرن، ورق های سربی
- ساخت استاندارد : درزگیری و تراز درب در محل قرارگیری آن با چهارچوب باید کاملا بی نقص تنظیم شود و همچنین لولا و دستگیره باید به نرمی عملکرده و در استفاده از آن هیچ صدایی تولید نکند.
تفاوت درب آکوستیک و نیمه آکوستیک
درب آکوستیک جهت حداکثر سازی عایق صدا به کار می روند و نیاز به پروفیل کشی دارند. اما درب های نیمه آکوستیک پیاده سازی ساده تر و هزینه کمتری را در بردارند. این دربها به خوبی می توانند نیاز اماکنی همچون سالنهای همایش و کنفرانس را از نظر ایزولاسیون صوتی پاسخگو باشند.
در تمامی پروژه های انجام شده توسط گروه مهندسی پژواک تابان افق که تجهیز دکوراسیون بر عهده ایشان بوده، درب نیمه آکوستیک، با رعایت استانداردهای این مبحث تأمین و نصب شده که یکی از این پروژه ها عبارتند از پروژه سالن جغرافیا دانشگاه سراسری خوارزمی تهران می باشد.
آشنایی با لمسه کوبی درب
یکی از روش های عایق کردن درب، لمسه کوبی است که با استفاده از پارچه های مخمل و چرم های مصنوعی درجه یک برای روکش درب، استفاده از عایق اسفنجی جهت ایزولاسیون سطح درب و استفاده از گل میخ های ساده و قلم زنی شده، دکمه های همرنگ پارچه یا چرم و گل پیچ های آبکاری شده می باشد. این روش علاوه بر عایق سازی درب، ظاهر زیبایی برای درب ها ایجاد می کند و همچنین از مشخصه هایی است که درب های عایق صدا را از دربهای معمولی در اولین نظر متمایز می سازد. آکوستیک درب و لمسه دوزی معمولا به شکل لوزی یا مربع بوده و این اشکال توسط چرخ های خیاطی صنعتی روی چرم دوخته می شود که گاه چرم را به تنهایی و گاه نیز به همراه اسفنج به هم میدوزند. دوخت درب ها به شکل لوزی مرسوم تر است…