آشنایی با سیستم میکسر تصویر
خرداد 9, 1402آشنایی با پنل آکوستیک
خرداد 23, 1402سیستم میکسر صدا یک دستگاه الکترونیکی است که به طور کلی برای تغییر، ترکیب، متعادلسازی و پردازش صدا و سیگنالهای صوتی مختلف از منابع مختلف مانند میکروفون، سازهای موسیقی و … استفاده میشود. میکسر صدا در جاهایی مانند سالن های همایش و آمفی تئاتر، استودیوهای ضبط، تولید فیلم، پخش سخنرانی، اجراهای زنده و… کاربرد دارد.
تأمین و تجهیز سیستم میکسر صدا
افتخار شرکت پژواک تابان افق، داشتن رزومهای درخشان است در زمینهی تجهیز سیستم میکسر صدا است که با همت و تلاش تمامی پرسنل پژواک تابان افق و همدلی کارفرمایان عزیز جمع آوری شده. در تمامی این سالها هدف مجموعه ارائهی بهترین خدمات با پیشرفتهترین تجهیزات روز دنیا و کیفیت بالا بوده تا بتوانیم پاسخگوی اعتماد کارفرمایان عزیز و مشتریانمان باشیم.
فهرست مطالب
سیستم میکسر صدا و انواع آن
میکسر صدا یک دستگاه الکترونیکی است که برای ترکیب کردن صداها و سیگنالهای صوتی مختلف از منابعی مانند میکروفون، سازها، دستگاههای سینت سایزر و صداهای ضبطشده قبلی، ایجاد تعادل و افزودن افکتها و ایجاد سایر تنظیمات روی صداها از آن استفاده میشود. میکسر صدا در استودیوهای ضبط، کنسرتها، اجرای زنده تلویزیونی، رادیویی و… کاربرد دارد.
میکسر صدا به طور کلی به دو نوع آنالوگ و دیجیتال تقسیم میشود. میکسر صدای آنالوگ برای سیگنالهای صوتی آنالوگ کاربرد دارد که امروزه به دلیل جدیدتر شدن تمامی دستگاهها کاربرد کمتری دارد. میکسر صدای دیجیتال برای سیگنالهای صوتی دیجیتال کاربرد دارد که با استفاده از درگاههای USB – شبکه و.. قابل اتصال به منابع مختلف هستند.
میکسر صدا به انواع مختلفی تقسیم میشود که بستگی به ساختار، ویژگی و کاربرد آنها دارد. برخی از این انواع عبارتند از:
- میکسر آنالوگ: برای سیگنالهای صوتی آنالوگ کاربرد دارد که امروزه به دلیل جدیدتر شدن تمامی دستگاهها و صداها کاربرد کمتری دارد . مزایای این نوع میکسر شامل قابل اعتماد بودن، سادگی استفاده و قیمت مناسب هستند.
- میکسر دیجیتال: برای سیگنالهای صوتی دیجیتال کاربرد دارد که با استفاده از درگاههای USBشبکه و.. قابل اتصال به منابع مختلف هستند . مزایای این نوع میکسر شامل قابلیت ذخیرهسازی تنظیمات و افکتها، عملکرد هوشمندانه و پشتیبانی از نرمافزار هستند.
- پاور میکسر: نوع خاصي از ميكسر صوتي است كه در آن يك يا چندين آمپلي فاير قدرت در خود جاسازي شده است. با استفاده از پاور ميكسر نيازي به خريد يك يا چندين آمپلي فاير جداگانه نيست.
- میکسر DJ: برای تغییر و ترکیب صداهای موسیقی در حین پخش زنده کاربرد دارد. این نوع میکسر دارای قابلیتهای خاص برای DJ هستند مانند crossfadercueingbeatmatching و…
- میکسر استودیویی: برای تولید و پخش صدای حرفهای در استوديو هستند. این نوع ميكسر دارای تعداد بالایی از ورودیها و خروجیها، اکولایزرها و افکتهای پیشرفتهگروهبندی و روتینگ صدا و… هستند.
- میکسر نرمافزاری: برای ترکیب و پردازش صدا با استفاده از نرمافزار کامپیوتری هستند. این نوع میکسر نیاز به یک کارت صوتی خوب و یک رابط صوتی دارند. مزایای این نوع میکسر شامل قابلیت تغییر و ویرایش آسان، کمحجم بودن و دسترسی به ابزارهای متنوع هستند.
- در پروژه ساخت، طراحی و تجهیز سالن همایش بیمارستان فیروزگر تهران ، که یکی از پروژه های موفق با قرارداد EPC میباشد و توسط گروه مهندسی پژواک تابان افق به سرانجام رسیده، از سیستم میکسر صدا در آن استفاده شده و لازم به ذکر است، در تمامی پروژههایی که مجموعه متعهد به تجهیز سیستم صدارسانی حرفه ای بوده از این تجهیزات استفاده کرده است.
مزایای سیستم میکسر صدا
- امکان ترکیب، پردازش و نظارت بر صداهای مختلف از منابع متنوع
- امکان تغییر سطح، فرکانس، توازن، افکت و مسیردهی صداها
- امکان ذخیرهسازی تنظیمات صدا در میکسرهای دیجیتال
- امکان اتصال به دستگاههای جانبی مثل کمپرسور، پریآمپ، اکولایزر و…
- امکان مانیتورینگ سیگنالهای ورودی و خروجی
معایب سیستم میکسر صدا
- نیاز به دانش و تجربه برای استفاده صحیح و بهینه
- نیاز به تنظیم دقیق گین و سطح ورودی برای جلوگیری از بارگذاری بیش از حد و اختلال در کانال
- نیاز به تجهیزات و فضای مناسب برای نصب و استقرار
- نیاز به هماهنگی با سایر عوامل صوتی مثل بلندگو، میکروفون، آمپلیفایر و…
- نیاز به تعویض یا تعمیر در صورت خراب شدن یا عملکرد نامطلوب
بهترین برندهای سازنده میکسر صدا
بهترین برندهای سازنده میکسر صدا ممکن است بستگی به نوع، کیفیت، قیمت و کاربرد میکسر داشته باشد. اما برخی از برندهای معروف و محبوب در این زمینه عبارتند از:
یاماها (Yamaha): یکی از بزرگترین و قدیمیترین تولیدکنندگان تجهیزات صوتی و موسیقی در جهان است که محصولات متنوع و با کیفیتی را در زمینه میکسر صدا عرضه کرده است . برخی از مدلهای معروف این برند عبارتند از:
- Yamaha EMX5014C 14-Input Powered Mixer
- Yamaha AG03 3-Channel
- Yamaha MG20 20-Input 6-Bus
بهرینگر (Behringer): یک شرکت آلمانی است که در زمینه تولید تجهیزات صوتی و استودیوئی فعالیت دارد. این شرکت محصولات با کیفیت و قابل اعتماد با قیمت مناسب را در بازار عرضه کرده است . برخی از مدلهای معروف این برند عبارتند از:
- Behringer –XENYX QX1202USB
- BEHRINGER XENYX- QX1002USB
- Behringer Xenyx 1002B
کینباس (Kingbass): یک شرکت چینی است که در زمینه تولید تجهیزات صوتی و نورپردازی فعال است. این شرکت محصولات با طراحی زیبا و کارآمد با قیمت مناسب را در بازار عرضه کرده است. برخی از مدلهای معروف این برند عبارتند از:
- Kingbass F7-USB
- Kingbass F8-USB
- Kingbass F12-USB
هیل (Hill): یک شرکت انگلستان است که در زمینه تولید تجهیزات صوتی حرفهای فعال است. این شرکت محصولات با کارایی بالا و پایدار با قابليت های پيش رفته را در بازار عرضه کرده است. برخی از مدل های معروف اين برند عبارتند از:
- Hill Audio LMD502
- Hill Audio LMD802
- Hill Audio LMD1202FX
نحوه اتصال سیستم میکسر صدا
نحوه اتصال میکسر صدا با سایر تجهیزات ممکن است بستگی به نوع و مدل میکسر و تجهیزات داشته باشد. اما به طور کلی، برای اتصال یک میکسر صدا به یک کارت صدا – بلندگو – میکروفون – ساز و… باید از کابلها و فیشهای مناسب استفاده کنید. برخی از کابلها و فیشهای رایج عبارتند از:
- XLR: یک نوع کابل سه سر است که برای اتصال میکروفونها، بلندگوها و خروجیهای میکسر به کارت صدا یا دستگاههای دیگر استفاده میشود. این کابل دارای قفل است و از اختلالات الکترومغناطیسی جلوگیری میکند.
- TRS: یک نوع کابل دو سر است که برای اتصال هدفون – اسپیکر – خروجیهای مانیتورینگ و insert های میکسر به کارت صدا یا دستگاههای دیگر استفاده میشود. این کابل دارای سه نقطه تماس است و میتواند سیگنالهای استریو یا balanced را منتقل کند.
- RCA: یک نوع کابل دو سر است که برای اتصال پخشکنندههای CD – DVD – MP3 و.. به ورودیهای خط (line) میکسر یا کارت صدا یا دستگاههای دیگر استفاده میشود. این کابل دارای دو رنگ قرمز و سفید است و معمولاً سیگنالهای استریو را منتقل میکند.
برای اتصال یک میکسر صدا به یک کارت صدا – بسته به تعداد و نوع خروجیها و ورودیهای مورد نظر، ممکن است نیاز به استفاده از چندین کابل XLR – TRS یا RCA داشته باشید. برخی از روشهای رایج عبارتند از:
- اتصال خروجی اصلی (main) میکسر به ورودی (input) کارت صدا: در این روش، شما فقط خروجی استریو (چپ و راست) روي ميكسر را با كابل XLR يا TRS به دو ورودي كارت صدا (مثلاً 1 و 2) مي پيونديد. در اين حالت شما فقط يك فايل استئرو در كامپيوتر ضبط خواهيد كرد كه شامل تمام سيگنال هاي ورودي ميكسر است.
- اتصال insert های میکسر به ورودیهای کارت صدا: در این روش، شما هر insert روی میکسر را با یک کابل TRS به یک ورودی کارت صدا متصل میکنید. در این حالت شما هر سیگنال ورودی میکسر را به صورت جداگانه در کامپیوتر ضبط خواهید کرد. برای این روش، باید دقت کنید که تعداد ورودیهای کارت صدا برابر یا بیشتر از تعداد insert های میکسر باشد.
- برای اتصال یک میکسر صدا به یک بلندگو، ممکن است نیاز به استفاده از چندین کابل XLR، TRS یا RCA داشته باشید. بسته به نوع و توان بلندگو، ممکن است نیاز به استفاده از یک آمپلی فایر (amplifier) بین میکسر و بلندگو داشته باشید. برخی از روشهای رایج عبارتند از:
- اتصال خروجی اصلی (main) میکسر به ورودی (input) آمپلی فایر: در این روش، شما خروجی استرئو (چپ و راست) روي ميكسر را با كابل XLR يا TRS به دو ورودي آمپلي فاير (مثلاً A و B) مي پيونديد. سپس خروجي آمپلي فاير را با كابل XLR يا TRS به دو بلندگو (مثلاً A و B) متصل مي كنيد.
- اتصال خروجی اصلی (main) میکسر به ورودی (input) بلندگو: در این روش، شما خروجی استریو (چپ و راست) روي ميكسر را با كابل XLR يا TRS به دو ورودي بلندگو (مثلاً L و R) مي پيونديد. در این حالت، باید بلندگوهای اکتیو (active) یا پاسخدهنده (powered) باشند که دارای آمپلی فایر داخلی هستند.