آشنایی با ساخت و تجهیز سالن سینما
آبان 27, 1402سالنهای کنفرانس و اتاق جلسات، محیطهایی هستند که در آنها جلسات مهم، سمینارها و کنفرانسهای مهمی برگزار میشود برای برگزاری یک جلسه موفق و بدون نقص در سالن کنفرانس، نیاز به تجهیزات متعددی است که بتوانند ارتباط، نمایش و تعامل را به بهترین شکل ممکن تسهیل کنند در ادامه، لیستی از تجهیزات سالن کنفرانس که بسیار حائز اهمیت تلقی میشوند آورده شده است.
تأمین تجهیزات سالن کنفرانس
افتخار شرکت پژواک تابان افق، داشتن رزومهای درخشان در زمینهی طراحی، ساخت و تجهیز سالن کنفرانس با فناوری های روز دنیا از جمله سیستم کنفرانس و تمامی تکنولوژیهای مرتبط و مورد نیاز در سالن کنفرانس میباشد که با همت و تلاش تمامی پرسنل پژواک تابان افق و همدلی کارفرمایان عزیز جمع آوری شده. در تمامی این سالها هدف مجموعه ارائهی بهترین خدمات با پیشرفتهترین تجهیزات روز دنیا و کیفیت بالا بوده تا بتوانیم پاسخگوی اعتماد کارفرمایان عزیز و مشتریانمان باشیم.
فهرست مطالب
لیست تجهیزات اتاق کنفرانس
به طور کلی تجهیزات سالن کنفرانس، دارای موارد متعدد و مختلف است که هر کدام از آنها دارای نوع پیاده سازی اختصاصی است و کاربرد متفاوتی دارد اما بسیاری از موارد میتواند در یک هماهنگی بر بستر شبکه، به نقل و انتقال اطلاعات بپردازد که این نقل و انتقال اطلاعات، میتواند هم بر بستر شبکه داخلی سازمان و هم بر بستر شبکهی جهانی وب (اینترنت) باشد، که عبارتنداز :
- سیستم کنفرانس
- سیستم صوتی
- سیستم ترجمه همزمان
- سیستم رأی گیری
- سیستم ویدئو کنفرانس
- سیستم پخش تصویر
- سیستم ضبط تصویر
- سیستم اتوترکینگ
علاوه بر این موارد، تجهیزات اتاق فرمان عباتنداز :
- سیستم میکسر تصویر
- سیستم میکسر صدا
- سیستم مدیریت شبکه
- سیستم ذخیره سازی
- تجهیزات ارتباطی
- سیستم های کنترلی
- کامپیوتر و نرم افزارهای کاربردی
در ادامه به بررسی هر یک از موارد بالا می پردازیم.
سیستم کنفرانس
سیستم کنفرانس شامل بخش های مختلفی از جمله : کنسول کنفرانس و سیستم پردازش مرکزی میباشد، که در کنسول کنفرانس (یونیت کنفرانس) یک باکس با میکروفون گردن غازی است و علاوه بر آن دارای بلندگو و پنل کنترلی میباشد تا به مدیریت هرچه بهتر جلسه کمک کند. سیستم پردازش مرکزی نیز وظیفه پردازش اطلاعات هر کنسول کنفرانسی، صف بندی و بسیاری موارد دیگر را برعهده دارد و باعث عملکرد صحیح کل سیستم میباشد.
سیستم صوتی
میکروفونها و سیستمهای صوتی در سالن کنفرانس، یکی از اصلیترین اجزای هر جلسه هستند و نقش بسیار مهمی در کیفیت برگزاری کنفرانسها دارند. یک سیستم صوتی مناسب باید به گونهای طراحی شود که صدای سخنرانان بهوضوح و بدون نویز یا اختلال به تمامی حضار برسد. در ادامه، انواع میکروفونها به شرح ذیل است :
انواع میکروفون
- میکروفونهای رومیزی (Conference Table Microphones)
- میکروفونهای بیسیم (Wireless Microphones)
- میکروفونهای سقفی (Ceiling Microphones)
- میکروفونهای گردن غازی (Gooseneck Microphones)
- میکروفونهای دستی (Handheld Microphones)
انواع سیستم های پخش صوت (صدارسانی) به شرح ذیل است :
انواع اسپیکر کنفرانسی
- بلندگوهای دیواری (Wall-mounted speakers)
- بلندگوهای سقفی (Ceiling speakers)
- بلندگوهای رو میزی (Tabletop speakers)
- بلندگوهای اکتیو (Active speakers)
- بلندگوهای بیسیم (Wireless speakers)
استفاده از ترکیب این بلندگوها بسته به نیاز و فضای سالن کنفرانس میتواند تجربه صدایی باکیفیت و مطلوب را برای حضار فراهم کند.
سیستم ترجمه همزمان
در جلسات بینالمللی که شرکتکنندگان به زبانهای مختلف صحبت میکنند، استفاده از سیستم ترجمه همزمان امری ضروری است. این سیستمها به شرکتکنندگان امکان میدهند که با استفاده از هدفونهای مخصوص، ترجمه زنده سخنرانی را به زبان خود دریافت کنند.
سیستم رأی گیری
سیستم رأیگیری در سالنهای کنفرانس ابزارهای مهمی هستند که به تسهیل فرآیندهای تصمیمگیری و جمعآوری نظرات شرکتکنندگان کمک میکنند. این سیستمها میتوانند بهویژه در جلسات و کنفرانسهای بزرگ که نیاز به رأیگیری سریع و دقیق دارند، بسیار مفید باشند.
سیستم ویدئو کنفرانس
امروزه بسیاری از جلسات به صورت آنلاین برگزار میشوند که برای ارتباط با شرکتکنندگان مجازی، نیاز به تجهیزات ویدئو کنفرانس است که شامل دوربینهای HD و نرمافزارهای ارتباطی میباشد.
سیستم پخش تصویر
اولین و مهمترین تجهیزاتی که هر سالن کنفرانس باید داشته باشد، سیستم پخش تصویر است که با عنوان نمایشگرها یا ویدئو پروژکتور معرفی میشوند که این تجهیزات برای نمایش اسلایدهای پاورپوینت، ویدیوها، گزارشها و دیگر محتوای بصری بسیار اهمیت دارند انتخاب نوع نمایشگر بستگی به اندازه سالن دارد در سالنهای بزرگ معمولاً از پروژکتورهای حرفهای و پردههای بزرگ استفاده میشود، در حالی که در سالنهای کوچکتر ممکن است تلویزیونهای LED استفاده شود.
سیستم اتوترکینگ
سیستم اتوترکینگ یک نوع از سیستم ضبط تصویر است که قابلیت هوشمند آن رهگیری فردی است که در حال مکالمه میباشد، به این طریق که این نوع از دوربینها در یک سالن کنفرانس به سمت میکروفون روشن متمرکز میشود و تصویر آن سوژه را ضبط میکند و علاوه بر آن اگر سوژه در حال حرکت باشد، دوربین هم آن را دنبال میکند.
- در پروژه ساخت، طراحی و تجهیز سالن کنفرانس رازی، سازمان امور دانشجویان ، که یکی از پروژه های موفق با قرارداد EPC میباشد، توسط گروه مهندسی پژواک تابان افق به سرانجام رسیده و در آن از فناوری ها و تجهیزات کنفرانسی پیشرفته استفاده شده است.
لیست تجهیزات اتاق فرمان
سیستم میکسر تصویر
سیستم میکسر تصویر برای ترکیب و انتخاب ورودیهای تصویری مختلف مانند دوربینها، لپتاپها و پروژکتورها، از میکسر تصویر استفاده میشود. این امکان را به اپراتور میدهد که بهطور پویا محتوای تصویری را تغییر دهد.
سیستم میکسر صدا
سیستم میکسر صدا یکی از اجزای کلیدی برای مدیریت و کنترل کیفیت صدا در سالنهای کنفرانس، جلسات و برنامههای زنده است. این سیستم مسئول ترکیب، تنظیم، و توزیع صدا از منابع مختلف به خروجیهای مختلف است. انواع مختلف میکسرهای صدا وجود دارند که بسته به نیاز و مقیاس سیستم صوتی، انتخاب میشوند.
سیستم مدیریت شبکه
در اتاق فرمان باید تجهیزات شبکه برای مدیریت و توزیع محتوای دیجیتال وجود داشته باشد. این شامل روترها، سوئیچها و سرورها برای انتقال اطلاعات و اتصال به اینترنت و سایر دستگاهها است.
سیستم ذخیره سازی و مدیریت اطلاعات
سیستمهای ذخیرهسازی در اتاق فرمان سالنهای کنفرانس یکی از اجزای اساسی برای مدیریت و حفظ دادهها، فایلهای صوتی و تصویری، و دیگر اطلاعات حیاتی هستند. این سیستمها تضمین میکنند که تمامی دادههای ضبطشده، جلسات، کنفرانسها، و اطلاعات دیجیتالی بهدرستی ثبت، ذخیره، و در صورت نیاز بازیابی شوند. چند نمونه از این نوع سیستم ها عبارتنداز :
- دستگاههای ضبط و ذخیرهسازی محلی (Local Storage Systems)
- سیستمهای ذخیرهسازی شبکه (Network-Attached Storage – NAS)
- سیستمهای ذخیرهسازی مبتنی بر سرور (Server-Based Storage Systems)
- سیستمهای ذخیرهسازی ابری (Cloud Storage Systems)
- RAID Storage Systems (آرایهای از دیسکهای مستقل)
- سیستمهای پشتیبانگیری (Backup Systems)
- سیستمهای مدیریت محتوا (Content Management Systems – CMS)
تجهیزات ارتباطی
تجهیزات ارتباطی در اتاق فرمان سالنهای کنفرانس نقش حیاتی در برقراری ارتباط مؤثر بین حضار، سخنرانان، تیم فنی، و سایر افراد درگیر در جلسه دارند. این تجهیزات به تسهیل تبادل اطلاعات، هماهنگی بین بخشهای مختلف و مدیریت رویداد کمک میکنند. چند نمونه از این نوع سیستم ها عبارتنداز :
- سیستمهای اینترکام (Intercom Systems)
- تلفنهای داخلی (Internal Phones)
- تجهیزات رادیویی (Two-Way Radios)
- سیستمهای پیامرسانی (Messaging Systems)
- سیستمهای پیجینگ (Paging Systems)
- تجهیزات شبکه (Networking Equipment)
- سیستمهای مانیتورینگ (Monitoring Systems)
- سیستمهای کنترل از راه دور (Remote Control Systems)
- نرمافزارهای مدیریت رویداد (Event Management Software)
کامپیوتر و نرم افزارهای کاربردی
کامپیوترها و نرمافزارهای مورد استفاده در اتاق فرمان سالن کنفرانس برای کنترل و مدیریت همه سیستمهای صوتی، تصویری، نورپردازی، و ارتباطی استفاده میشوند. این کامپیوترها به عنوان قلب مدیریت فنی سالن عمل میکنند و نرمافزارهای تخصصی مختلفی بر روی آنها نصب شده است که هر یک نقش حیاتی در بهبود عملکرد و کارآیی سالن دارند.
تجهیزات سالن کنفرانس نقش بسیار مهمی در کیفیت برگزاری جلسات ایفا میکنند از نمایشگرها و سیستمهای صوتی گرفته تا تجهیزات ویدئو کنفرانس، سیستم اتوترکینگ و ترجمه همزمان، هر کدام از این تجهیزات باید با دقت و بر اساس نیازهای خاص هر سالن انتخاب شوند همچنین، اتاق فرمان و تیم پشتیبانی فنی نیز نقش کلیدی در مدیریت موفق جلسات و رفع مشکلات احتمالی ایفا میکنند.